Üst Göz Kapağı Estetiği : Cilt birçok etkenlere bağlı olarak zaman içerisinde elastik yapısını kaybeder ve göz çevresindeki fazla deri göz kapaklarında toparlanmaya başlar. Göz kapaklarında ortaya çıkan gevşeme ve sarkma; yaşlı, yorgun görünüme sebebiyet verir. Bu noktada üst göz kapağı estetiği birçok kişi tarafından tercih edilen estetik operasyonlar arasına girer. Üst göz kapağı estetiği göz altlarında torbalanmalarında ve renk değişimlerinde, üst göz kapağı düşüklüğünde, üst göz kapağı cildinde kırışıklıkta ve sarkmalarda, göz kenarlarında kaz ayağı çizgilerinde ve yorgun görünümü azaltmada kullanılır.
Üst Göz Kapağı Estetiği nedir?
Üst göz kapağı estetiği çoğunlukla yaşlanmaya bağlı olarak gelişen göz kapağı düşüklüğünde yapılan sarkma, torbalanma, kırışıklık, kaşlarda düşme ve çizgilenme durumlarında da gerçekleştirilen estetik operasyondur.
Göz kapağı düşüklüğü ise karşıdan bakıldığı zaman göz kapağının normale göre daha düşük olmasıdır. Bu hastalığın ilerleyen vakalarında hastaların gözleri günlük hayatını devam ettiremeyecek düzeyde kapanabilir. Ayrıca göz ve göz çevresinde oluşan sarkma, torbalanma ve kırışıklıklar hastayı olduğundan yaşlı ve yorgun göstereceği için bu ameliyatın yapılması estetik duruş açısından önemlidir.
Üst Göz Kapağı Estetiği nasıl yapılır?
Üst göz kapağı estetiği göz bölgesindeki fazla deri ve kas dokusunun kesilerek çıkarılmasıyla gerçekleşir. Ameliyat izinin görünmemesi amacıyla göz kapağına yapılan kesi göz katlanma çizgisinden yapılır. Üst göz kapağı estetik ameliyatının en başarılı sonucu vermesi için alın germe ve kaş kaldırma uygulamalarıyla birlikte yapılması önerilebilir. Üst göz kapağı estetiğinde amaç yorgun ve yaşlı bakış yerine genç ve canlı bir bakış elde etmektir.
Üst göz kapağı estetiği diğer tüm ameliyatlarda olduğu gibi klinik ortamlarda ve steril koşullarda yapılması ameliyatın hem sağlıklı hem de başarılı sonuçlanması açısından önemlidir. Bu şartlara uyulmadığında kişi çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşabilir. Bu problemlerin en önemlisi enfeksiyondur. Steril ortamda yapılmayan ameliyatlar enfeksiyon riskine oldukça açıktır.
Üst Göz Kapağı Estetiği kimler için uygundur?
Üst göz kapağı estetiği olan kişiler genellikle 35 yaş üstü kişilerdir çünkü göz kapaklarında düşmeler ve yaşlanma belirtilerinin görülmesi genellikle bu yaşlara denk gelir fakat medikal açıdan bakılacak olursa bu ameliyat her yaştaki kişiye yapılabilir. Ayrıca sarkma, kırışıklık, torbalanma ve kaz ayağı çizgilerine sahip olan kişilere de yapılabilir.
Üst Göz Kapağı Estetiği hazırlık süreci nasıldır?
Üst göz kapağı estetiğine hazırlık sürecinde ameliyat sonrasında kanama riskinin azaltılması amacıyla aspirin ve antibiyotik ilaçların doktor kontrolüyle bırakılması gerekir. Bu ilaçların ameliyattan en az 15 gün önce bırakılması ameliyat başarısı açısından önemlidir.
Sigara ve alkol tüketimi bırakılmalıdır. Doğru ve temiz bakımın nasıl yapılacağı öğrenilmelidir. Bitkisel kaynaklı ürünlerin etkisi bilinmediği için bu ürünlerin kullanımı konusunda dikkat edilmelidir.
Üst Göz Kapağı Estetiği iyileşme süreci nasıldır?
Üst göz kapağı estetiğinde iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gerekilenlere hasta dikkat ettiğinde başarılı bir ameliyat gerçekleşmiş olacaktır. Her ameliyatta olduğu gibi üst göz kapağı estetiğinde de kanama riski vardır. Bundan dolayı aspirin ve antibiyotik ilaçlarının kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır.
Yara iyileşimini geciktirici etkisinden dolayı sigara ve alkol tüketilmemelidir. Beklenmeyen etkilere neden olabileceği için bitkisel kaynaklı ürünlerin bu süreçte alınmaması gerekmektedir. İyileşme sürecinde göz kapaklarının şişmesi beklenen bir durumdur. Geçici olduğu için endişe edilmemelidir.
İyileşme döneminde gözlerin açık olması ve göz kapaklarında ince bir bantın bulunması yine bilinmesi gerekenler arasındadır. Ameliyat sonrasında kanama olursa gözde morluk şeklinde görülür ve tüm göz ameliyatlarında beklenir. Bu morluklar aşırı olmadığı sürece normal komplikasyonlar arasındadır.
Üst Göz Kapağı Estetiği sonrası nelere dikkat edilmelidir?
- Üst göz kapağı estetiğinden sonraki ilk iki gün gözü yoracak durumlardan kaçınılmalıdır.
- Doktor tarafından reçete edilen göz damlaları ve göz pomadı düzenli olarak kullanılmalıdır.
- Ameliyattan sonraki ilk 1-2 hafta enfeksiyon riskine karşı makyaj yapılmamalıdır.
- Güneşe çıkarken güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
- Baş gövdeden yüksek olacak şekilde yüksek yastıkta yatılmalıdır.
- Göz ve göz çevresine soğuk uygulama yapılmalıdır.
- Gözlerde yaşarma, yanma, batma ve hassasiyet yaşanabilir.
- Ameliyattan sonraki beşinci günde dikişler alınır bundan dolayı kontrol muayenesine gidilmelidir.
- Ameliyattan bir hafta sonra işe dönmek serbest olsa da göz kapaklarındaki ödemin tamamen geçmesi 2-3 hafta sürebilir.
- Göz ve göz çevresine doktorun önerdiği kremler kullanılmalı ve soğuk uygulama yapılmalıdır.
- Üst göz kapağı estetiğinden sonraki ikinci günde duş alınabilir.
Üst Göz Kapağı Estetiği hakkında neler bilinmeli?
Üst göz kapağı estetiği öncesinde hasta doktoruyla iletişime geçerek ameliyata dair beklentilerini, bu ameliyatla birlikte hangi operasyonları gerçekleştirmek istediğine, iyileşme sürecine ve ameliyatın olası risklerine karşı bilgi almalıdır. Ameliyat öncesinde istekler doktor ile paylaşılacağı için hasta konuyla ilgili ön araştırma yapıp bunun sonucunda paylaşımda bulunabilir.
Üst göz kapağı estetiğinde ameliyat izlerinin görünmemesi için kesiler üst göz kapağının katlandığı bölgeden yapılır. Kesi atıldıktan sonra göz kapağındaki fazla deri çıkarılabilir, yağ dokusu konumlanabilir ve kas dokusu sıkılaştırılabilir. Bazı hastaların üst göz kapağında boşluklar varsa yağ dokusu uygulanabilir.
Üst göz kapağı estetiğinde ameliyattan sonraki süreçte hastada enfeksiyon oluşmaması amacıyla ameliyatın ameliyathane ortamında ve steril şartlar altında yapılması gerekir. Anestezi altında gerçekleşen bu ameliyatta korkulacak bir durum söz konusu değildir. Acısız ve ağrısız olan üst göz kapağı estetiği sonuçları hastaları memnun edecek şekildedir.
Instagram : @dresracelik