Şakak Asma & Germe

Şakak Asma & Germe

Şakak Asma & Germe Ameliyatı : Kişinin yaşını ya da olduğundan daha yaşlı görünme nedeni genellikle şakak ve alın bölgesindeki kırışıklıklar olarak karşımıza çıkar. Çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan ve zaman içerisinde oluştuğu alana yerleşen kırışıklıklar birçok kişi için estetik problem haline gelir. Sadece kadınlarda olmayıp erkeklerde de görülen bu şikayete günümüzün teknolojisiyle birlikte çeşitli uygulama tercihleri sunulmaktadır.

Şakak Asma & Germe Ameliyatı nedir?

Şakak asma uygulamasında şakak ve alın bölgesindeki ince çizgilenmelerin ve kırışıklıkların giderilmesi amaçlanır. Aşağıya doğru inmiş olan kaşlar yukarı kaldırılarak genç bir görünüm elde edilir. Alın ve şakak bölgesinde fazla sarkıklığın olduğu kişilerde bu sarkıklığın giderilmesi amacıyla derinin bir kısmı çıkarılabilir. Bu durumda alın ve şakak germe ameliyatı uygulanabilir.

Şakak asma ameliyatına ilk olarak ön saç çizgisinin 4-5 cm gerisinden olacak şekilde saçlı derinin içine taç şeklinde bir kesi atılır. Ardından bu alandan fazlalık olarak belirlenen deri çıkarılır, kalan alın ve şakak derisi yukarı çekilerek ameliyat tamamlanır.

Endoskopi yöntemlerle Şakak Asma nedir?

Fazla derinin çıkarılması gerekmeyen kişilerde şakak asma uygulaması endoskopik yöntemlerle de yapılabilir. Endoskopik yöntemlerle yapılan şakak asma uygulamasının şakak asma ameliyatına göre avantajı atılan kesinin boydan boya olmamasıdır.

Endoskopik yöntemlerde saçlı deri içerisine üç veya dört tane iki cm’lik kesi atılarak uygulama gerçekleştirilir. Bu uygulamada atılan kesilerden endoskopik kamera aracılığıyla kaşın kuyruk kısmı kemiğe, şakak bölgesindeki deri tabana ve göz küresinin dış kenarında bulunan kısım yukarı sabitlenir. Şakak bölgesinin, kaşın kuyruk kısmının ve göz küresinin sabitlenmesinin nedeni yorgun bakışları genç ve dinç hale getirmektir.

İple Şakak Asma & Germe nedir?

Güncel teknolojinin getirdiği bir diğer şakak asma yöntemi ise iple şakak asmadır. İple şakak asma cerrahi bir yöntem olmayıp bu uygulamaya özel olarak geliştirilmiş tırtıklı ipler tarafından alın ve şakağın yukarı doğru gerdirilmesiyle yapılan bir uygulamadır.

İple şakak asma uygulamasında ilk olarak hastanın ağrı ve acı hissetmemesi amacıyla şakak ve alın bölgelerine lokal anestezi uygulanır. Ardından şakak bölgesinden ip deri altına yerleştirilir ve yukarı doğru gerdirilir. Germe işlemi gerçekleştirildikten sonra ipin dışarıda kalan bölümleri kesilerek uygulama tamamlanır. İple şakak asma uygulaması FDA onaylı bir uygulamadır.

Şakak asma uygulamaları genel veya lokal anestezi altında ve hastane ortamında yapılması gereken uygulamalardır. Ortalama olarak 1.5-2 saat süren bu uygulamalar sonrasında genellikle hastanın hastanede yatması beklenmez, hasta uygulamayla aynı gün taburcu edilir.

Şakak Asma & Germe etki mekanizması nedir?

İple şakak asma uygulamasının etki mekanizması uygulamada kullanılan iplerin özelliğine bağlıdır. Deride kendiliğinden eriyen özelliğe sahip bu ipler tırtıklı özelliği sayesinde uygulama sonrasında şakak kırışıklığına izin vermez.

İpler deride kolajen ve fibroblastları aktif hale getirerek şakak ve alın bölgesinde lifting yani kaldırıcı bir etki oluşturur. Ayrıca bu iplerin organik özellikli olmasından dolayı iplerin bağ dokusunda oluşturduğu etki oldukça etkilidir.

Şakak Asma & Germe kimler için uygundur?

Şakak asma uygulamaları alın ve şakak bölgesinde derin çizgilere sahip, kırışıklık ve sarkmaları olan, kaşları aşağıya doğru inmiş kişilere uygulanır. Bu uygulamalar için kadın veya erkek olma şartı aranmaz. Genellikle 40 yaş ve üzerindeki kişilere uygulanan bu uygulamalar genetik ve yapısal sorunlar yaşayan kişilerde daha genç yaşta uygulanabilir

Şakak Asma & Germe sonrası sosyal hayata ne zaman dönülür?

İple şakak asma sonrası sosyal hayata ve işe dönüş için bir gün beklenilmelidir. Sadece uygulama günü işten izin almak yeterli olacaktır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen bu uygulama yarım saat sürer.

Endoskopik yöntemlerle kaş asma uygulaması ise yine lokal anestezi altında gerçekleşen ve bir saat süren uygulamadır. Bu yöntemle kaş asma sonrası iki gün dinlenilmeli ardından sosyal hayata devam edilmelidir.

Şakak Asma & Germe ameliyatı sonrası iyileşme dönemi nasıldır?

  • Ameliyat sonrasında hastanın göz çevresinde ameliyata bağlı olarak şişlik ve morluk görülebilir. Bu şişlik ve morluk ameliyattan birkaç gün sonra azalarak ortadan kaybolacaktır.
  • Ameliyattan sonra hafif düzeyde doktorun reçete ettiği ağrı kesiciler ile geçen ağrılar yaşanabilir.
  • Alın, şakak ve baş bölümüne yapılan sargılar ameliyattan sonraki 2-4 günde alınacaktır.
  • Ameliyattan bir hafta sonra dikişlerin alınması beklenir.
  • Ameliyattan iki hafta sonra hasta sosyal hayatına geri dönebilir, makyaj yapabilir ve işe gidebilir.
  • Alın, şakak ve baş bölgeleri her türlü darbeden korunmalıdır.
  • Ameliyattan sonraki iki ay boyunca güneşten korunmalı, güneşe çıkarken şapka takılmalı ve güneş kremi kullanılmalıdır.

Şakak Asma & Germe sonrası nelere dikkat edilmelidir?

  • Şakak asma sonrası alın ve şakak bölgelerinde kızarıklık, morluk, şişlik ve hassasiyet yaşanabilir. Bu etkiler 1-2 gün içerisinde kendiliğinden kaybolacağı için endişe edilmemelidir.
  • Uygulamadan sonraki ilk 48 saatte makyaj yapmamak, yüze baskı uygulamamak, masaj yapmamak ve özellikle alın bölgesini ovalamamak gerekir. Sert yapılan hareketler uygulama bölgesine yerleştirilen iplere zarar verebilir.
  • Uygulama sonrasındaki ilk üç hafta ani ve sert kaş hareketlerinden kaçınılmalıdır.
  • Şakak asma uygulamaları sonrası hasta çift yastıkla yaklaşık bir hafta sırt üstü yatmalıdır.
  • Uygulamadan sonraki ilk üç hafta sauna, spa, hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır.
  • Uygulamadan sonraki ilk üç gün boyunca uygulama alanlarına su değdirilmemeli ve duş alınmamalıdır.
  • Uygulamadan sonra yaklaşık bir ay boyunca güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yüksek koruyuculu güneş kremi kullanılmalı ve mümkün olduğunca güneşe çıkılmamalıdır.
  • Alın ve şakak bölgesine içeriğinde paraben ve ağır kimyasal bulunan ürünler kullanılmamalıdır.

Instagram : @dresracelik

Sıkça Sorulan Sorular

İple Şakak Asma sonucu kalıcı mı?

İple şakak asma uygulamasının etkisi derinin kalınlığına ve şakak bölgesinin kırışma durumuna göre değişiklik gösterebilir. Genellikle altı ay ila iki yıl arasında süren kalıcılık kalın deri yapısına veya ağır cilt yapısına sahip olan kişilerde daha az olabilir. İple şakak asma ile endoskopi yöntemlerle şakak asma kıyaslandığında endoskopi yöntemlerle şakak asma uygulamasının kalıcılığı daha uzundur.

Şakak Asma uygulaması ne kadar kalıcılıdır?

Şakak asma uygulaması hem şakak bölgesinin hem de alın bölgesinin lifting yapıldığı bir uygulamadır. Şakak asma uygulaması son derece kalıcı bir sonuç verir. Bu uygulamanın sonuçları 8-10 yıla kadar hatta çoğu zaman ömür boyu olmaktadır. Endoskopik uygulamalarla yapılan şakak asma uygulamasında ise kalıcılık 8-10 yıldan daha uzun sürmektedir. Sonuçların kalıcılığı tamamen hastanın cilt yapısına ve yaşam tarzına bağlıdır.

İple Şakak Asma uygulamasında kaç adet ip kullanılarak istenilen görüntü elde edilir?

İple şakak asma uygulamasında kullanılacak ip sayısı deri özelliğine, yaşa, sigara tüketimine, güneşe maruziyete ve kullanılacak alana göre değişiklik gösterir. Şakak asma uygulamasında göz çevresi kullanıldığı için buraya kısa ve düz iplerden 10-15 tane kullanılmaktadır. Alın bölgesine ise kısa ve orta uzunlukta ve kalınlıktaki iplerden 20-25 tane kullanılabilir. Şakak ve alın bölgesindeki liftingin bir süre daha kalıcı özellikte olması için tırtıklı iplerden kullanılır.
Bize Ulaşın

Op. Dr. Esra Çelik Sorularınızı Yanıtlıyor.

    Diğer Tedaviler
    Yüz ve Boyun Germe
    Yüz ve Boyun Germe

    Yaş alma, güneşin zararlı ışınları, kilo alıp verme, yer çekimi gibi çeşitli etkenler zamanla yanak bölgesinde sarkma yapıp kişiyi olduğundan yaşlı gö..

    Devamı >
    Yanak Dolgusu
    Yanak Dolgusu

    Yanak Dolgusu : Yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan kırışıklıkların tedavisi ve yüzü şekillendirmek amacıyla yapılan yanak dolgusu özellikle son yıllard..

    Devamı >
    Yanak Asma
    Yanak Asma

    Yanak Asma : İnsan yaş aldıkça ya da kilo aldıkça yüzü sarkmaya ve dikdörtgen görünümü oluşmaya başlar. Özellikle çene kenarlarında ve yanaktaki sarkm..

    Devamı >