Mineral Dolgu : Cildimiz yaş almanın yanı sıra genetik etkenler, çevresel faktörler ve yaşamsal alışkanlıklara bağlı olarak da olduğundan çok daha yaşlı görünebilir, daha hızlı deformasyona uğrayabilir ve çabuk yıpranabilir.
Mineral Dolgu nedir?
Novuma mineral dolgu cilde genç bir görünüm kazandırmak, yüz hatlarını belirginleştirmek ve kırışıklıkları azaltmak amacıyla yapılan son yılların popüler uygulamalarından biridir.
Novuma mineral dolgu cildine cerrahi müdahale ve invaziv işlemler yaptırmak istemeyen kişiler için geliştirilmiş bir etkin bir cilt gençleştirme yöntemidir. Uygulama, FDA tarafından onaylanmış güvenli bir işlem olmakla birlikte klinik ortamda yapılması ve sosyal hayatı kesintiye uğratmaması nedeniyle her geçen gün daha fazla kadın ve erkek tarafından tercih edilmektedir.
Mineral Dolgu nasıl yapılır?
Novuma mineral dolgu uygulaması için öncelikle hacim kaybı olan, gevşemiş cilt ve bağ dokularının olduğu yerler belirlenerek ciltteki kollajeni uyarımı yapmak için yüzeysel bir uygulama gerçekleştirilir. Novuma mineral dolgu kişinin ciltteki inme noktasına ve cildine göre özel olarak hazırlanıp ayarlanarak önceden belirlenen bölgelere uygulanır.
Uygulama öncesinde kişinin ağrı ve acı hissetmemesi amacıyla cilde lokal anestezi uygulanır. Anestezi etkisini göstermeye başladığında Novuma mineral dolgu önceden belirlenmiş alana enjekte edilir. Novuma mineral dolgu uygulaması ortalama 15 dakika süren bir uygulamadır.
Mineral dolgu uygulamasında birden fazla seans yapılacaksa seans aralıkları en az iki hafta olmalıdır.
Mineral Dolgu nasıl etki eder?
Novuma mineral dolgu cildin daha sıkı ve pürüzsüz görünmesine katkı sağlayan, yüz güldüren sonuçlar aldığımız bir işlemdir. Novuma mineral dolgu, içeriğinde hyalüronik asit uyarıcılar vardır. Hyaluronik asit ciltte bulunan fibro blast hücrelerini tetikler. Aktive olan fibro blastlar cildi besler, uyarır, kolajen ve elastin üretimini arttırır. Böylelikle ciltte toparlanma ve canlanma meydana gelirken kişilerin daha genç bir görünüm kazanmasına yardımcı olunur.
Novuma mineral dolgu nazolabial kıvrımlarda, alında, şakaklarda, orta yüzde, elmacık kemiklerinde, yanaklarda, derin çizgilerde, ellerde, çene hattında ve çene ucunda güvenle kullanılır.
Mineral Dolgu kimlere yapılabilir?
Novuma mineral dolgu 18 yaşını doldurmuş ve alın, şakak, elmacık kemikleri, orta yüz, yanak, çene hattı başta olmak üzere yüz bölgesinde daha hacimli bir görünüm elde etmek isteyen kadın ve erkeklere uygulanabilir. Hacim kazandırmanın yanı sıra ince kırışıklıkların giderilmesinde ve ciltte daha gergin bir görünüm elde edilmesine de olanak sağlayan Mineral Dolgu genel anlamda daha genç ve canlı bir çehreye sahip olmak isteyen herkese uygulanabilmektedir.
Mineral Dolgu kimlere yapılamaz?
Novuma mineral dolgu hamilelere, emzirme dönemindeki annelere, 18 yaşını doldurmamış dolayısıyla henüz gelişim çağını tamamlamamış kişilere, immünsüpresif tedavi alanlara ve uygulama bölgesinde aktif enfeksiyon olanlara yapılamaz.
Mineral Dolgu kaç seans yapılır?
Novuma mineral dolgu uygulamasının kaç seans yapılacağı ve uygulanacak dozu kişinin cilt yapısına, uygulanan bölgeye ve şikayetinin durumuna bağlı olarak değişebilir.
Mineral Dolgu sonrası sosyal hayata ne zaman dönülür?
Novuma mineral dolgu uygulaması ortalama olarak 10-20 dakika süren bir işlemdir. Kısa sürdüğü için kişinin sosyal hayatını etkilemez fakat uygulamadan sonraki ilk 24 saatte yorucu ve başın aşağı doğru bir pozisyonda olacağı etkinliklerden kaçınmak gerekir. Bununla birlikte yine işlem sonrasında kişilerin uygulama bölgesini güneşin zararlı ışınlarından koruması önemlidir.
Mineral Dolgu öncesi nelere dikkat edilmelidir?
- Dermal dolgu işlemleriyle mineral dolgu öncesi ve sonrası arasında bir ay olmalıdır.
- Yakın zamanda bakteriyel enfeksiyon ya da antibiyotik tedavisi olunmamalıdır.
- Uygulamadan dört hafta önce ya da dört hafta sonra invaziv cilt tedavileri yapılmamalıdır.
- Daha önce uygulama bölgesine herhangi bir dolgu uygulaması yapılmışsa dolgu ürünü bilinmelidir.
- Sık kullanılan herhangi bir ilaç varsa, kişinin alerjisi varsa, kronik hastalığı varsa, diyet takviyesi alıyorsa bunlar doktora bildirilmelidir. Bazı ilaçlar veya kırışıklık karşıtı takviyeler mineral dolgunun yan etkisini arttırabilir.
- İbubrofen içeren ağrı kesici ilaçlar doktor tarafından reçete edilmediyse kullanılmamalıdır. Bu ilaçlar kullanılıyorken mineral dolgu yapılacaksa doktora bildirilmelidir. İbubrofen türevi ilaçlar mineral dolgu uygulamasından bir hafta önce bırakılmalıdır.
- Kan sulandırıcı ilaçların kullanımı doktora bildirilmelidir.
- Alkol, bitkisel ürünler ve sigara kullanımının kan dolaşımını bozma ve kanama riskini arttırma ihtimali olduğu için bu ürünlerin tüketimi bırakılmalıdır.
- Vitamin takviyeleri yalnızca doktor kontrolüyle kullanılmalı, mineral dolgu yapıldığı sırada kullanılıyorsa doktora bildirilmelidir.
- Mineral dolgu uygulamasının yapılacağı gün kliniğe makyajsız bir şekilde gelinmeli ve uygulamadan 24 saat sonrasına kadar makyaj yapılmamalıdır.
Mineral Dolgu sonrası nelere dikkat edilmelidir?
- Uygulama sonrasındaki ilk 24 saatte makyaj yapılmamalıdır.
- Uygulama sonrasındaki ilk 24 saatte alkol tüketilmemelidir.
- Uygulama sonrasındaki ilk bir hafta ağır egzersizlerden ve ağır eşya kaldırmaktan kaçınılmalıdır.
- Uygulama sonrasındaki ilk bir hafta uygulama bölgelerine baskı yapılmamalıdır.
- Uygulamadan sonraki ilk iki hafta güneşlenilmemeli, sauna, hamam, spa gibi çok sıcak ortamlarda ve kayak gibi çok soğuk ortamlarda bulunmaktan kaçınılmalıdır.
- Uygulamadan sonraki ilk 24 saatte kısmi şişlik görülebilir. Bu beklenen bir durumdur. Uygulamayı takip eden hafta içerisinde şişlikler yavaşça kendiliğinden geçecektir.
- Uygulamadan sonraki ilk dört günde kısmi morarma görülebilir.
- Uygulamadan sonraki ilk 24-48 saatte İbubrofen gibi ilaçlar ve alkol tüketilmemelidir.
- Uygulamadan sonraki ilk 24 saatte yürüyüş dışında egzersiz yapılmamalı sadece istirahat edilmelidir.
- Uygulamadan sonraki ilk dört hafta boyunca diş tedavisi yaptırılmamalıdır.
- Uygulamadan sonraki ilk dört hafta uygulama alanıyla aynı olan invaziv lazer ve cilt tedavileri yapılmamalıdır.
Mineral Dolgunun riskleri ve komplikasyonları neler?
Mineral dolgunun en sık görülen aynı zamanda geçici olan yan etkileri kızarıklık, morarma, şişlik, ağrı ve kaşıntıdır. Bu etkiler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Fazla yaygın görülmeyen riskler kanama, enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar ve grip benzeri belirtilerdir. Uygulama, klinik ortamda uzman bir doktor tarafından yapıldığında bu risklerin tamamı minimalize edilir. Çok nadir görülen komplikasyonlar ise nekroz ve apsedir. Bu komplikasyonlar mineral dolgunun uzman kişiler tarafından yapıldığı uygulamalarda görülmemektedir.