Kaş Asma

Kaş Asma

Kaş Asma : Yüzün göz, göz çevresi ve kaş bölgesi insanın mimiğini ve bakışını değiştirdiği için bu bölgenin bakışlara uygun durması oldukça önemlidir. Kaşların bakışlara anlam kattığı yüz bölümünde zamanla düşen kaş yapısı yorgun, bitkin, uykusuz, üzgün, kızgın ya da yaşlanmış bir görünüme neden olabilir.

Yaş alma sürecindeki değişimler, kilo alıp verme, kaşın ortasındaki mimik kasları, güneşin zararlı ışınları gibi çeşitli nedenlerden dolayı yaşanan kaş düşüklüğü, kaş kaldırma operasyonları sonucunda daha genç, estetik ve güzel bakışlara sahip olunmayı sağlar.

Kaş Asma nedir?

Kaş askılama gözün, göz çevresinin ve kaşların daha estetik ve daha genç durması için kaşa yapılan işlemdir.

Kaş Askılama yöntemleri neler?

  • İple Kaş Askılama
  • Cerrahi Yöntemle Kaş Askılama
  • Fokus Ultrason HIFU Yöntemiyle Kaş Askılama
  • Fraksiyonel Radyo Frekans Altın İğneyle Kaş Asma olarak dört tanedir.

Kaş Asma ameliyatı

Kaş kaldırma ameliyatı başın saçlı bölümünden atılan çok küçük kesiler ile gerçekleştirilen bir estetik operasyondur. Bu yöntemde kaş dokusunun önce hafifçe gerilir sonra özel cerrahi yöntem ile kaşın altında inilir ardından yukarıya doğru istenilen bir gerginlik ve kaldırma sağlanır. Ameliyat sonrasında 4-5 gün sürecek şişlik yaşanabilir.

Ameliyatta kesilerin deri altına atılmasından dolayı ameliyat izi kalmaz. Ameliyat sonrasında hasta taburcu edilir ve sosyal hayatına devam eder. Kaş kaldırma ameliyatından sonra ilk üç hafta alın ve kaş bölgesine baskı uygulayacak masaj ve ovalamadan kaçınılmalıdır. Bu süreçte sert kaş hareketleri önerilmemektedir.

İple Kaş Asma

İple kaş asma cerrahi bir yöntem olmayıp bu uygulamaya özel olarak geliştirilmiş tırtıklı ipler tarafından kaşın yukarı doğru gerdirilmesiyle yapılan bir kaş asma uygulamasıdır. İple kaş askılama öncesi gerekli tahlil ve tetkikler yapılarak hastanın işleme uygunluğuna karar verilir. Uygunluğuna karar verilen hasta işlem gününde kliniğe geldiğinde ilk olarak ağrı ve acı hissinin azalması amacıyla kaşın üst bölümüne lokal anestezi uygulanır.

Lokal anesteziyle bölge uyuşukluğu sağlandıktan sonra kaşın bittiği noktadan ip deri altına yerleştirilir ve kaşın belirlenen bölgeden yukarıya doğru gerilir. Germe işlemi gerçekleştirildikten sonra ipin dışarıda kalan bölümleri kesilerek uygulama tamamlanır. İpin tırtıklı olması kaşın uygulama sonrasında yeniden düşmesini engeller.

İple kaş askılama yöntemine örümcek ağı estetiği de denilir. İple kaş asma uygulaması FDA onaylı bir uygulamadır.

İple kaş askılama sonrası alın bölgesinde 1-2 gün yaşanacak kızarıklık görülebilir. Hastanın uygulama sonrasındaki ilk üç hafta boyunca sert kaş hareketlerinden kaçınması gerekir.

Alın bölgesini ovalamamak, bu bölgeye masaj yapmamak ve ağır makyaj yapmamak önemlidir. Bu yöntemde hiç dikiş kullanılmadığı için iz kalmaz. Ayrıca işlemden üç gün sonra banyo yapmakta bir sakınca yoktur.

Fokus ultrason HIFU yöntemiyle Kaş Asma nedir?

Fokus Ultrason HIFU yöntemiyle kaş askılama cerrahi bir işlem olmayıp kaş bölgelerine uygulanan elektromanyetik ses dalgalarının cilt dokusunu ısıtmasıyla uygulanan bir işlemdir. Radyo dalgaları ciltte kendini onarma ve yenileme refleksini açığa çıkardığı için kaş bölgesindeki dokular kendini tamir etmeye başlar.

Cildin esnekliği ve hücre yenilenmesi göz önünde bulundurulduğunda kaşın sarkması giderilir. Bu uygulama kaşın düşme seviyesine göre seanslar halinde yapılmaktadır. Genellikle 10-20 dakika süren birkaç seans kaşın kaldırılmasında yeterli olur.

HIFU yönteminde hiçbir şekilde dikiş ve kesi olmadığı için uygulama izi kalacak endişesine gerek yoktur. Pratik ve hızlı olan bu uygulama sonunda hasta sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir. HIFU yöntemiyle kaş asma FDA tarafından güvenilirliği onaylanmış bir uygulamadır.

Fraksiyonel radyo frekans altın iğneyle Kaş Asma nedir?

Fraksiyonel radyo frekans altın iğne radyo frekans teknolojisinin altın iğneli başlığın kullanılarak uygulandığı cerrahi olmayan kaş asma yöntemidir. Bu kaş asma yönteminde amaç cildin elastin ve kolajen arttırmaktır. Bu yöntemde kaş bölgesinde belirlenen ve gerekli olan alanlara mikro iğneler yeterli derinlikte enjekte edilir. Bu işlem cilt altına yapıldığı için cilt üstünde hasara neden olmaz.

Uygulamanın seans aralıkları değişiklik göstermekle birlikte genellikle 2-3 seans yeterli olabilir. Fraksiyonel radyo frekans altın iğne cihazı FDA tarafından onaylanmış bir cihazdır.

Kaş Asma için kimler uygun adaydır?

Kaş asma uygulamaları için uygun adaylar ciddi bir hastalığı bulunmayan, kan sulandırıcı ilaç içmeyen, fiziksel ve ruhsal sağlığı yerinde olan ve sigara kullanmayan kişilerdir. Kaş asma uygulamasının sıklıkla yapıldığı yaş grubu 30-40’dır.

Kaş Asma kimlere yapılamaz?

Kaş asma cildinde aktif enfeksiyon olanlara, otoimmün bir hastalığı bulunanlara, pıhtılaşma sorunu bulunanlara, hamilelere ve emziren annelere, cilt yapısı çok hassas olanlara, yara iyileşmesinin geç olduğu kişilere yapılamaz.

Kaş Asma sonrası sosyal hayata ne zaman dönülür?

Kaş askılama uygulamaları 20-30 dakika süren basit uygulamalardır. Uygulamanın ardından maksimum iki gün içerisinde sosyal hayata dönülür.

Kaş Asma sonrası nelere dikkat edilmelidir?

  • Kaş askılama sonrası alın bölgesinde kızarıklık, şişlik ve hassasiyet yaşanabilir. Bu etkiler 1-2 gün içerisinde kendiliğinden kaybolur.
  • Uygulamadan sonraki ilk 48 saatte makyaj yapmamak, yüze baskı uygulamamak, masaj yapmamak ve ovalamamak gerekir.
  • Uygulama sonrasındaki ilk üç hafta ani ve sert kaş hareketlerinden kaçınılmalıdır.
  • Kaş asma uygulamaları sonrası hasta yaklaşık bir hafta sırt üstü yatmalıdır.
  • Uygulamadan sonraki ilk üç hafta sauna, spa, hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır.
  • Uygulamadan sonraki ilk üç gün boyunca uygulama alanlarına su değdirilmemeli ve duş alınmamalıdır.
  • Uygulamadan sonra yaklaşık bir ay boyunca güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yüksek koruyuculu güneş kremi kullanılmalı ve mümkün olduğunca güneşe çıkılmamalıdır.

Instagram : @dresracelik

Sıkça Sorulan Sorular

İple Kaş Asma uygulamasının kalıcılığı ne kadar?

İple kaş asma uygulamasında kalıcılık kullanılan ipin özelliğine ve hastanın kaş yapısına göre değişiklik gösterir. Genellikle 6-12 ay kalıcılığı olan bu uygulamada geliştirilmiş Fransız ipleri kullanılırsa kalıcılık 3-5 yıla kadar uzayabilir. Bu sürenin ardından kaşlardaki gerginlik sona ererek kaş düşüklüğü yaşanır. İple kaş asma uygulaması yeniden tekrarlanabilen bir uygulamadır.

İple Kaş Asma uygulamasında kullanılan iplerin özelliği nedir?

İple kaş asma uygulamasında kullanılan ipler insan vücuduyla uyumlu, zaman içerisinde kendiliğinden eriyen, eridiği zaman hiçbir yan etki oluşturmayan ve erimeyen kalıcı ipler kullanılır. Eriyen ipler doku altında kolajen ve elastin üretimini arttıran özellikte iken erimeyen kalıcı ipler daha uzun süreli kaş asma etkisi sağlar. Kullanılan ipin özelliği hastanın isteğine göre tercih edilir.

Kaş Asma uygulamasının planlaması nasıl gerçekleşir?

Kaş asma uygulaması için ilk olarak hasta doktoruyla görüşecek isteklerini ifade etmelidir. Ardından üç boyutlu bir şekilde hastanın yüzün taranır ve uygulama sonrasında olması tasarlanan yüze en yakın görünüm oluşturulur. Bu beklenilen sonuçların net görülmesi için ön hazırlık amaçlıdır. Ardından hastanın tıbbi öyküsü, varsa alerjisi, varsa sık kullandığı ilaçlar ve destekleyiciler öğrenilerek kaş asma uygulamasına engel bir durum olup olmadığı değerlendirilir. Bunun ardından hasta kaş asma uygulaması için hazırdır.
Bize Ulaşın

Op. Dr. Esra Çelik Sorularınızı Yanıtlıyor.

    Diğer Tedaviler
    Yüz ve Boyun Germe
    Yüz ve Boyun Germe

    Yaş alma, güneşin zararlı ışınları, kilo alıp verme, yer çekimi gibi çeşitli etkenler zamanla yanak bölgesinde sarkma yapıp kişiyi olduğundan yaşlı gö..

    Devamı >
    Yanak Dolgusu
    Yanak Dolgusu

    Yanak Dolgusu : Yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan kırışıklıkların tedavisi ve yüzü şekillendirmek amacıyla yapılan yanak dolgusu özellikle son yıllard..

    Devamı >
    Yanak Asma
    Yanak Asma

    Yanak Asma : İnsan yaş aldıkça ya da kilo aldıkça yüzü sarkmaya ve dikdörtgen görünümü oluşmaya başlar. Özellikle çene kenarlarında ve yanaktaki sarkm..

    Devamı >